Haber

Akıllı Ankara Projesi Kapsamında Yeni Elektrikli Bisikletler Geldi

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Akıllı Ankara Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı” kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Bisiklet Kampüsüne 408 adet elektrikli bisiklet, 8 adet bisiklet sayacı ve Elektrikli Bisiklet Paylaşım Sistemi yazılımı temin edilmiştir. Yazılım ve bisikletlerin test edilmesiyle entegrasyon süreci başlatılırken, 243 adet bisiklet daha alınması planlanıyor.

EGO Genel Müdürlüğü, başkentte sürdürülebilir ulaşım sistemlerinin hayata geçirilmesi için “Akıllı Ankara Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı” kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun desteklediği, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koordinatörlüğünde ve EGO Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında yeni elektrikli bisiklet ve ekipmanlarının tedariği sağlandı.

TÜRKİYE’DE İLK BİSİKLET KAMPÜSÜ

Bisiklet Kampüsü’nde düzenlenen törende konuşan EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, “Başkentimizde bisiklet kullanımını artırmak ve bisiklet odaklı projeler üretmek amacıyla Türkiye’de bir ilk olarak Bisiklet Kampüsü’nü açtık. Bu kampüsün Avrupa Birliği’nin desteğiyle yürütülen Akıllı Ankara Projesi kapsamında ilk partisinin lansmanı bugün yapıldı. “Aldığımız bisikletlerle kurulacak Elektrikli Bisiklet Paylaşım Sistemi’nin yönetim merkezi olacak. Ayrıca elektrikli bisikletlerin tamir, bakım ve onarımı, bisiklet taşımacılığına ilişkin bilgi analizi, fiyat toplama sistemi, yedek modüllerin depolanması gibi süreçler de gerçekleştirilecek” dedi.

408 ADET ELEKTRİKLİ BİSİKLET TEDARİK EDİLDİ

Yeni alınan elektrikli bisikletler ve proje hakkında konuşan Alkaş, şunları söyledi:

“Projenin satın alma bileşeninde 408 adet elektrikli bisiklet, 480 adet otobüs için bisiklet taşıma aparatı, 34 adet elektrikli bisiklet şarj istasyonu, 8 adet bisiklet kontuarı, metro istasyonlarının bisiklet ulaşımına uygun hale getirilmesi için 1290 metre bisiklet rampası, saha operasyonlarının yürütülmesi için 2 adet bisiklet rampası bulunmaktadır. Elektrikli Bisiklet Paylaşım Sistemi için Van aracı ve yazılımı sağlanmıştır.Proje kapsamında bisiklet taşıma aparatları, rampalar ve panelvanlar teslim edilmiştir.İlk bisiklet sevkiyatı kapsamında yerleşkemize 230 bisiklet teslim edilmiştir. Sistem, diğer adıyla Bisiklet Kiralama Sistemi Hazırlanan yazılım bisikletlerle test edilerek entegrasyon süreci başlatılacak ve süreç tamamlandıktan sonra vatandaşlarımızın kullanımına sunulacaktır.

Bisiklet sayısında artış yaşandığını kaydeden Alkaş, “243 adet daha alımı için sözleşme süreci başlatıldı. Yani bu süreç sonunda toplam 651 adet elektrikli bisiklet devreye girecek. Vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.”

Kaynak: ANKA / Yerel

habercandir.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu