Ekonomi

Altının gram fiyatı 1.248 lira seviyesinden işlem görüyor.

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 1.248 lira seviyesinde süreci görüyor.

Dün altının ons fiyatındaki düşüşe paralel olarak gerileyen altının gram fiyatı yüzde 0,2’lik düşüşle günü 1.257 liradan kapattı.

Güne düşüşle başlamasının ardından 10,30’da prestij kazanan altının gram fiyatı, bir önceki kapanışın yüzde 0,7 altında 1.248 liradan işlem görüyor. Birebir dakikalarda çeyrek altın 2 bin 50 liradan, Cumhuriyet altını 8 bin 300 liradan satılıyor.

Dün yüzde 0,3 düşüşle 1.972 dolardan kapanan altının ons fiyatı, şu anda bir önceki kapanış seviyesi olan 1.956 doların yüzde 0.8 altında.

Analistler, ABD Başkanı Joe Biden ve Temsilciler Meclisi Sözcüsü Kevin McCarthy’nin ABD’deki borç krizi konusunda ülkenin temerrüde düşmesinin bir seçenek olmadığına dair mutabık kaldıklarını açıklamalarının risk algısını azalttığını ve bu durumun hisse fiyatını baskıladığını belirtti. ons altın.

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin dün de sözlerini yönlendirmeye devam ettiğini belirten analistler, Banka’nın en “şahin” üyelerinden St. Louis Fed Başkanı James Bullard’ın Fed’in politikayı artırmak zorunda kalabileceğini söylediğini söyledi. oranı bu yıl belki 50 baz puan.

Analistler, bugün dünya genelinde açıklanacak olan imalat sanayi ve hizmet sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerine dikkat çekerek, ekonomik aktiviteye ilişkin bu verilerden alınacak sinyallerin varlık fiyatlarındaki oynaklığı artırabileceğini vurguladı.

Bugün ABD’de yeni konut satış bilgilerinin takip edileceğini de belirten analistler, altının ons fiyatında teknik olarak 1.940 dolar ve 1.950 doların takviye, 1.960 dolar ve 1.970 doların direnç konumunda olduğuna dikkat çekti.

karakopruhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu