Haber

Bakan Karaismailoğlu: “Yüzyılın en büyük felaketini yüzyılın en büyük dayanışmasıyla aşacağız”

Malatya’da meydana gelen deprem sonrası yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Yüzyılın en büyük felaketini, yüzyılın en büyük dayanışmasıyla aşacağız” dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gören illerden biri olan Malatya’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Afet Uyum Merkezi’ndeki yetkililerden bilgi aldı. Karaismailoğlu, 6 Şubat’ta meydana gelen iki büyük deprem nedeniyle dünyada eşi benzeri görülmemiş bir afetle karşı karşıya kaldıklarını belirterek, “Biz en zor şartlar altında bir araya gelmesini bilen bir milletiz. Devlet ve millet ayakta durabildi. Omuz omuza… İlk andan itibaren canımızı enkaz altından kurtarmak için, Sonra yaraları sarmak için zamanla yarıştık” dedi.

“Binaların yüzde 99’unun taranmasını tamamladık”

Acil Eylem Planı’nı işlettiklerini anlatan Karaismailoğlu, “Binaların yüzde 99’unun taranmasını tamamladık. Yıkım ve moloz kaldırma çalışmalarını hızla sürdürüyoruz. Şu an için en büyük önceliğimiz konteyner kentleri büyütmek ve kalıcı konutları yapılana kadar afetzedelerimize daha düzenli bir yaşam sunmak için arkadaşlarımız konteyner kentlerin altyapısını bir an önce tamamlamak için durmadan çalışıyorlar” dedi.

Bölgenin yeniden canlanacağını kaydeden Bakan, “Her zerresinde ecdadımızın izlerini taşıyan bu şirin şehirleri yeniden inşa ederken, geçmişten günümüze uzanan çok daha güçlü ve gelişmiş bir bölgeyi inşa edeceğiz. çok daha sağlam konutlar, ticarethaneler ve dükkanlar inşa ederek geleceğe, “Bütün kaynaklarımızı seferber ederek bölgemizi Türkiye’nin parlayan yıldızı haline getireceğiz” dedi.

“Yaraları hızla iyileştireceğiz”

Karaismailoğlu, devletin tamamen seferber olduğunu belirtti.

Bilim insanları, uzmanlar, STK’lar, muhtarlar ve kanaat önderleri ile omuz omuza durduklarını belirten Karaismailoğlu, “Dayanıklı ve dirençli şehirlerimizi birlikte yeniden inşa edecek, sürdürülebilir ve yaşanabilir bir bölgeyi hayata geçireceğiz. Her geçen gün daha da iyi olacak. Yüzyılın en büyük felaketini, asrın en büyük dayanışmasıyla aşacağız” dedi. – MALATYA

seferihisarhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu