Haber

‘Değişim Grubu’ İstanbul Tabip Odası Seçimlerine İlişkin Bildirisini Açıkladı

‘DEĞİŞİM Grubu’ adı altında farklı sendikalardan bir grup doktor, İstanbul Tabip Odası seçimleri için belirledikleri değişiklik bildirgesini açıkladı. Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Tabip Odası Başkan Adayı Dr. Ahmet Erçek: “Önce doktor, önce doktor” diyen her meslektaşımızın üyeliğine saygı duyuyor ve onları değişimin saflarına davet ediyoruz. Bu dostlarımızın kendilerini değişimin doğal üyeleri olarak görmelerini umuyoruz. Bir meslektaşımızı bile dışarıda bırakmamaya, hepsini kucaklamaya çalışacak, eşi benzeri olmayan bir oda inşa edeceğiz. “Mesleğimizin ve ülkemizin çıkarına olanın yanında olacağız” dedi.

Tabip-Sen, Hekim-Sen, Sağlık Hakları Derneği, Türkiye Sağlık STK’ları Platformu ve Cumhuriyetçi Doktorlar Grubu gibi sendika ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan ve kendilerine ‘Değişim Grubu’ adını veren bir grup doktor, İstanbul Tabip Odası seçimine hazırlanıyor. nisan ayında yapılacak. Değişim Bildirgesini açıkladı. Zeytinburnu Çırpıcı Toplum Tesisleri’nde bir araya gelen grup tarafından detaylı olarak yapılan açıklamada, sağlık politikalarında değişiklik, sağlıkta şiddetin sona ermesi, aktif ve erişilebilir hukuk, mali ve sosyal haklardaki kayıpların tazmini ve ulusal mevzuat gibi konular ele alındı. sağlık sektörüne değinildi. İstanbul Tabip Odası başkanlığına aday olan Dr. Ahmet Erçek seçim faaliyetlerine ilişkin açıklama yaparken, Dr. Nedim Uzun seçim bildirisini okudu.

HER MESLEKTAŞIMIZI DEĞİŞİM SIRASINA DAVET EDİYORUZ

İstanbul Tabip Odası Başkan Adayı Dr. Ahmet Erçek, ‘Önce hekim, öncü doktor’ diyen her meslektaşımızın bağlılığına saygı duyuyor ve onları değişimin saflarına davet ediyoruz. Bu arkadaşlarımızın kendilerini değişimin doğal üyeleri olarak görmelerini istiyoruz. Değişim kümesi olarak 2024 İstanbul Tabip Odası Seçimlerini kazandığımızda; Bir meslektaşımızı bile dışarıda bırakmamaya, hepsini kucaklamaya çalışacak, eşi benzeri olmayan bir oda inşa edeceğiz. Mesleğimizin ve ülkemizin çıkarına olan tarafta olacağız. Bizler bu ülkenin aydınları ve yurtseverleriyiz. Her birimizin vatan bilinci, bayrak bilinci, siyasi bilinci var. Olması gerekir ama bizim yönettiğimiz İstanbul Tabip Odası da az önce bahsettiğim bilince elbette sahip olacak ama diğer taraftan da siyasi parti meşguliyeti olmayacak, kimseye körü körüne düşmanlık olmayacak ve orada da olacak. kimseye destek olmayacak. Çeperde kalan genç meslektaşlarımızı ve kadın meslektaşlarımızı değişimin merkezinde ve odamızda konumlandıracağız. Duyurduğumuzda göreceksiniz, değişiklik listemizi bu mantıkla oluşturacağız. Genç meslektaşlarımızın odalarına güzel kağıtlar almak yerine, memleketimde neler yapabilirim, nasıl bir değer üretebilirim diye düşünmelerini ve bu fikri odalarında hayata geçirmelerini sağlamak için çaba göstereceğiz. Her çalışma arkadaşımızın bir içgörüsü olduğunu biliyoruz. Kimseyi kimseyle özdeşleştirme zahmetine kesinlikle girmeyeceğiz. Bu süreçte olumlu ve yapıcı bir dil kullanacağız. “Mesleğimize yakışan, centilmence bir seçim yarışını sürdüreceğiz” dedi.

MESLEKTAŞLARIMIZIN ÇALIŞMA KURALLARINI DÜZENLEMEYE SÖZ VERİYORUZ

Seçim Beyannamesini okuyan Dr. Nedim Uzun, Yaklaşık 16-17 hafta boyunca pek çok meslektaşımızla istişarede bulunduk. STK temsilcileriyle buluştuk. Meslektaşlarımızın hakları ve kanunları konusunda yapılan çalışmaları değerlendirdik ve son olarak İstanbul Tabip Odası yönetimine geldiğimizde neleri değiştireceğimize dair 13 başlıktan oluşan bildirgemizi oluşturduk. Şunu söyleyeyim. Bildirimizin ana konusu meslektaşlarımızın hakları ve kanunları çerçevesindedir. Demokratikleşme sözü vermiyoruz. Siyasi bir hedef peşinde değiliz. Meslektaşlarımızın haklarını ve çalışma koşullarının düzenlenmesini taahhüt ediyoruz. Özel hastane doktorları için değişim diyoruz. Arkadaşlar işverenlerin emek sömürüsüne son verecek şekilde değiştireceğiz. Çalışma arkadaşlarımızın üzerindeki işten ayrılma baskısını ortadan kaldıracak şekilde değiştireceğiz. Özel şubelerde çalışan meslektaşlarımızın özlük haklarını garanti altına alacak ve bu güvencesiz ortamı değiştireceğiz. Meslektaşlarımıza dayatılan şirket kurma zorunluluğunu ortadan kaldıracağız. Bildiğiniz gibi avukatlara kamu görevi yaptıkları için yeşil pasaport hakkı veriliyor, özel sektörde çalışan arkadaşlarımız da kamu hizmeti yürütüyor. Ayrıca yeşil pasaport haklarına da sahiptirler. Bunun için çaba göstereceğiz. Hiçbir meslektaşımızı bu bildirinin dışında bırakmadık” dedi.

kofcazhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu