Haber

Diyarbakırlı Ramazan Hoca’nın öldürülmesiyle ilgili avukattan açıklama

Mikail BIYIKLI / İSTANBUL, Ailenin avukatı, FATİH’te işlettiği çay ocağında bıçaklanarak öldürülen sosyal medyada “Diyarbakırlı Ramazan Hoca” olarak bilinen Ramazan Pişkin hakkında basın açıklaması yaptı. Avukat Ebubekir Esad Baş, “Sosyal medyada dosyanın kapatılmaya çalışıldığı yönündeki açıklamalar gerçek dışıdır. Birden fazla kez” Polis birimi dosyaya müdahale ederek dosyayı kendi veri tabanlarında inceledi. Fail, müşteri ve ihtiyaç sahibi kişilerin telefon HTS kayıtları ve ihracat verileri, banka hesap hareketleri başta olmak üzere pek çok veri incelendi” dedi.

Sosyal medyada “Diyarbakırlı Ramazan Hoca” olarak bilinen Ramazan Pişkin’in öldürülmesiyle ilgili ailenin avukatı Ebubekir Esad Baş, avukat Sefa Yıldız eşliğinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda basın açıklaması yaptı. Avukat Baş ve Yıldız’a, hayranlarını temsilen Hodri Meydan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hasret Yıldırım ve Muhammet Karakuş da eşlik etti.

“GİZLİLİK KARARI MAKULDİR”

Avukat Ebubekir Esad Baş, Diyarbakırlı Ramazan Hoca olarak bilinen Ramazan Pişkin’in saat 13.40 sıralarında işlettiği “Diyarbakırlı Ramazan Hocanın Yeri” adlı çayhanede bıçaklanarak öldürüldüğünü belirterek, “Olayın ardından, Fail hızla olay yerinden uzaklaştı. İki dakika içinde sesleri ve gürültüleri duydu.” Esnafın ambulansı aramasıyla müşteri, çevredeki Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen hastanede hayatını kaybeden müvekkil, otopsi işlemlerinin ardından memleketi Diyarbakır’a gönderilerek Çiftehavuzlar Mezarlığı’na defnedildi. Belgede zımnilik kararı olduğunu şimdiden söyleyelim. Eylemin gerçekleşmesinde suça katılım. Bu gizlilik kararı makul olup, soruşturmaya yardım eden, yardım eden veya kışkırtan kişi veya grupların ortaya çıkarılması ve soruşturmanın hedefinin tehlikeye atılmasının önlenmesi amacıyla verilmelidir. Sosyal medyada belgenin kapatılmaya çalışıldığı yönündeki söylentiler asılsız. Belgeye birden fazla polis birimi dahil oldu ve kendi veri tabanlarında inceledi. Failin, müvekkilin ve ihtiyaç sahibi kişilerin telefon HTS kayıtları ve ihracat verileri, banka hesap hareketleri dahil pek çok bilgi incelendi” dedi.

“ALGI VE SPEKÜLASYON İÇEREN PAYLAŞIMLARA PRESTİJ YAPILMAMALIDIR”

Tartışma ve bölünmeye neden olabilecek komplo teorilerinin Ramazan Pişkin’in ailesine ve sevenlerine zarar verdiğini belirten Avukat Baş, “En önemlisi yanlış ve eksik bilgilerle hareket eden medya unsurlarının ülke barışına ve kardeşlik hukukuna zarar verebileceğini söylüyoruz. Ramazan Pişkin belgesi üzerinden kirli hesaplar “Bunu yapanlar, konuyu istismar edenler, Müslüman grupları karalamayı ve aralarında huzursuzluk yaratmayı amaçlıyor. Algı ve spekülasyon içeren paylaşımlara itibar edilmemelidir” dedi.

“CUMARTESİ GÜNÜ TAZİYE OLACAK”

Olayın failinin ağır uyuşturucu madde bağımlısı olduğunu ve akıl sağlığının yerinde olduğunun belirlendiğini vurgulayan Baş, “Olayın azmettiricilerinin olup olmadığı, failin bu eylemi neden gerçekleştirdiği şu aşamada tam olarak anlaşılamadı. Bu nedenlerle Ramazan Pişkin belgesini yakından takip ettiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız. Burada Ramazan Pişkin, “Sevdikleriyle ve avukat Sefa Yıldız’la birlikte yaptığımız basın açıklamasının kamuoyu tarafından saygıyla karşılanacağını düşünüyorum. Türkiye’de pek çok kişinin bu sorunu tartışma konusu yapmasının, suiistimal anlamına gelebilecek bilgi ve belge olmadan değerlendirmeler yapmasının şu aşamada doğru olmadığını düşünüyoruz. Ailesinin mağdur olmaması için şu aşamada bilgi verilmesinin doğru olmadığını düşünüyoruz.” Alınacak yetki ortada.” dedi. Avukat Ebubekir Esad Baş, “Ramazan Pişkin’in cumartesi günü gün boyunca evinde taziyelerini sunacağını halkımıza duyuruyoruz. Yakınlarına ve ailesine başsağlığı diliyorum.”

haberaglasun.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu