Haber

Dünya Üniversiteler Sosyal Kalkınma Derneği deprem nedeniyle yardım kampanyası düzenleyecek

Kırklareli Üniversitesi’nin de üyesi olduğu Dünya Üniversiteler Derneği (WUACD), “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenenler için yardım kampanyası düzenleyecek.

Kırklareli Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre Endonezya, Malezya, Filipinler, Pakistan, Bangladeş, Tayvan, Avustralya, Hindistan, Güney Kore, Pakistan, Tayland, Kamboçya, Doğu’daki 30 üniversiteden temsilcilerin katılımıyla online olarak gerçekleştirilen toplantıda Afet gündemi ile Timor ve Libya, Kahramanmaraş merkezli depremler ele alındı.

Kırklareli Üniversitesi Dış Bağlantılar Koordinatörü Doç. Toplantıda Mehmet Fatih Çömlekçi, depremin Türkiye’ye etkisini anlatarak, deprem acil eylem planı kapsamındaki faaliyetler ve yardım çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Toplantıda Airlangga Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ni Nyoman Tri Puspaningsih, Dünya Üniversiteler Birliği Sosyal Kalkınma Derneği üyelerinin Türkiye’ye maddi ve manevi destek vermek istediğini belirtti.

Orta ve uzun vadede Kırklareli Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirebilecekleri projelerle beyin sarsıntısından etkilenenlere psikososyal güçlendirme sağlamak istediklerini belirten Puspaningsih, mesleki anlamda da sendika üyeleri arasında deneyim ve bilgi aktarımını hedeflediklerini kaydetti. Afet Yönetimi.

Toplantıda birliğe üye ülke üniversitelerinin katılımıyla bir yardım kampanyası düzenlenerek bağış yapılmasına karar verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu