Haber

Erdoğan: 2023’te son kez destek istiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan konuşmasında, “Bizler adına milletten son kez istediğimiz destekten alacağımız güçle, Asr-ı Türkiye’nin inşasını başlatacak ve bu mübarek bayrağı gençlere teslim edeceğiz.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz hafta açıkladığı ekonomi danışmanı Jeremy Rifkin’e tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz bu yolları ithal danışmanlarla yürümedik, siz yetersiniz. Nedir bu ithal danışman falan, bırakın bunları. “

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Samsun, istikbalin de istiklalin de kıymetini en iyi bilen şehirdir. Ülkemizin yönetimini üstlendiğimiz 20 yıl boyunca emeğin içinde yer aldık. Her türlü darbeye karşı milletimizin ve devletimizin bekasını savunduk. Vesayetlerden darbecilere, teröristlerden ekonomik tetikçilere kadar tehditlerin hedefi Türkiye’yi küresel siyasi ve ekonomik düzenin dışında tutmaktı.

BİRLİKTE ALTI MASAYI HER ZAMAN KIRACAĞIZ: Meclisimizde terör örgütünün uzantıları var. 2023’te bu uzantıları birlikte temizlemeye hazır mıyız? 2023 yılında meclisimiz gerçek sahipleriyle yeniden ayağa kalkacaktır. Altılı Tablo’yu hep birlikte yıkacağınıza inanıyorum.

YÜZYILDIR BİZE UYGULANAN SENARYOLARI FIRLATTIK: Ülkeyi yönetme görevini üstlendikten sonra kolları sıvadık ve hızla işe koyulduk. Tarihimizin en büyük demokrasi ve kalkınma saldırısını başlatırken, yüzyıllardır üzerimize uygulanan senaryoları da çöpe attık. Ülkemizi eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, şehircilikten spora dünya birincileri ligine taşıyacak iş ve hizmetler ortaya koyduk.

BAYRAĞI GENÇLERE VERECEĞİZ: 2023 yılında kendi adımıza son kez istediğimiz desteklerden alacağımız güçle Türkiye Asrının inşasına başlayacak ve bu mübarek bayrağı gençlere teslim edeceğiz. Büyüklerimizden miras aldığımız Türkiye ile gençlerimize devredeceğimiz Türkiye arasındaki asırlık farkı aklı ve vicdanı olan herkes görebilir. 20 yılda Türkiye’yi üç kat büyütmeyi yeterli bulmuyoruz.

TÜRKİYE ARTIK ZORUNLU BİR ÜLKE DEĞİL: Bir yandan tarihimizin en büyük kalkınma ve demokrasi atılımını başlattık. Bir yandan da sinsi senaryoları birer birer yırtıp attık. Ülkemizi her alanda birinci lige taşıyacak çalışmalar ve hizmetler ortaya koyduk. Gelişmiş ülkelerin bile imrendiği bir hizmet altyapısı kurduk. Şimdi ne diyorlar, Türkiye çok farklı bir ülke. Türkiye artık emir alan bir ülke değil, emir veren bir ülke. Salgın krizinde sağlık sistemimizin gücünü gördük. Ürettiğimiz aşı ve ilaçları dünyanın her yerine gönderdik. Çünkü veren bizleriz. Veren el, alan elden hayırlıdır.

İTHALAT DANIŞMANLARIYLA ŞU YOLLARDA YÜRÜMEDİK: Biz bu yollarda böyle ithal müşavirlerle yürümedik, siz yetersiniz. Nedir bu ithalat danışmanı falan, bırakın o işleri. Gözümüz, gönlümüz hep milletimizin üzerinde olmuştur.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu