Haber

Fenerbahçe – Beşiktaş maçı kazanma planları

Fenerbahçe, Süper Lig’in 27. haftasında Beşiktaş’ı konuk edecek.

Nefesleri kesecek maç öncesi iki teknik adam da planlarını oluşturmaya başladı. Basına açık yapılan idmanlardan edinilen bilgiye göre, teknik direktörlerin rakibi yenme planı şöyle:

Teknik direktör Şenol Güneş, Ghezzal, Cenk ve Aboubakar’dan forvet hattı oluşturdu. Başarılı teknik direktör bu forvet hattıyla Fenerbahçe savunmasını ezeceğini düşünüyor. Aboubakar’ın yükselen formuna da güvenen deneyimli isim, orta sahada kilit rolü Salih Uçan’a verecek.

Ön alan baskısı kuran Fenerbahçe’yi durdurmak için orta alanda çok sayıda isim görevlendirecek olan siyah beyazlılarda kalabalık bir 2. bölge bekleniyor.

İsa aynalara karşı üçlü savunma istiyor

Jorge Jesus bu dönem zorluk seviyesi yüksek oyunlarda hep üçlü savunmayı tercih etti. Galatasaray derbisinde aldığı 3-0’lık mağlubiyetin ardından uzun süre bu taktiği kullanmayan Portekizli teknik direktör, Sevilla maçlarında tekrar 3’e döndü.

Sarı-lacivertliler, Avrupa Ligi’nde her iki müsabakada da daha iyi oynamalarına ve daha fazla mücadele etmelerine rağmen İspanyol rakibine havlu attı.

Jorge Jesus, Beşiktaş maçı öncesi taktiksel provalarda farklı sistemler deniyor. Ancak üçlü savunmanın Portekizlilere ağır geldiği öğrenildi.

Orta saha hakimiyeti istiyor

Orta sahaya hakim olmayı düşünen Portekizli, maçın burada da bozulacağına inanıyor.

Hücum hattında ise Enner Valencia’nın durumu kritik. Serdar Dursun ve İrfan Can’ın ideal senaryoda Ekvadorlu yıldızın yanında oynaması bekleniyor. Ancak Arda Güler, Miha Zajc, Diego Rossi ve Emre Mor da 11. sırayı zorluyor.

ileri üçlü belirsiz

Jorge Jesus, Batshuayi ve King’in sakatlıklarına rağmen takım seçiminde en zor karar forvet üçlüsünü seçmek olacak gibi görünüyor.

Portekizli teknik direktörün stratejisi ise kadro boyunu kısa tutmak, oyuncuların birbirine yakın oynamasını sağlamak ve yıldırıcı bir baskıyla rakibi yanıltmaya zorlamak. Ayrıca hafta boyunca yapılacak özel çalışma ile toplar değerli bir silah olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu