Ekonomi

Kanada, ABD ile dijital hizmetler vergisi anlaşmazlığının çözümü konusunda umutlu

Kanada Maliye Bakanı Chrystia Freeland Salı günü, Kanada’nın büyük teknoloji şirketleri için önerdiği dijital hizmetler vergisi (DST) konusunda ABD ile yaşanan anlaşmazlığın çözümü konusunda temkinli iyimserliğini dile getirdi. DST, Alfabe (NASDAQ: Google) ve Amazon.com (NASDAQ: AMZNKârlarını daha düşük vergi oranlarına sahip ülkelerde kaydedebilen dijital devlerin yarattığı vergi zorluklarına çözüm bulmak için tasarlandı.

ABD hükümeti, önerilen Kanada vergisine, Amerikan şirketlerine karşı ayrımcılık yaptığını öne sürerek her zaman karşı çıktı ve Kanada’yı plandan vazgeçmeye teşvik etti. “Geçen hafta Washington’daydım ve DST konusunda resmi düzeyde bazı verimli görüşmeler yaptık. Amerikalı mevkidaşlarımızla bir anlaşmaya varabileceğimiz konusunda ihtiyatlı bir iyimserim” dedi.

Bu yılın başlarında Kanada, çokuluslu şirketlerin vergilendirilmesi konusunda küresel bir fikir birliğine varılması için iki yıllık bir aradan sonra vergi planını uygulama niyetini açıklamıştı. Dünya çapında bir vergi anlaşmasına yönelik müzakere süreci uzatıldı ve ek müzakerelerin yapılabilmesi için Temmuz ayında daha da ertelendi. Kanada dışındaki DST’li ülkeler, küresel anlaşmayı bekleyerek vergilerini en az bir yıl daha ertelemeyi kabul etti.

Ancak Kanada, DST’nin uygulanmasının bir yıl daha geciktirilmesinin, mevcut dijital hizmet vergileri kapsamında gelir elde eden ülkelere kıyasla kendisini dezavantajlı duruma düşüreceğini belirtti.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

gunyuzuajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu