Haber

KEFEK Başkanı Aksal son 20 yılda çalışma hayatında önemli adımlar atıldığını belirtti

TBMM Bayan Erkek Fırsat Eşitliği Kurulu (KEFEK) Lideri ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Türkiye’de son 20 yılda çalışma hayatının uygunlaştırılması ismine değerli adımlar atıldığını bildirdi.

Aksal, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti iktidarlarının çalışma fiyatları ve toplumsal haklar başta olmak üzere tüm çalışma alanlarında iyileştirmeler yaptığını belirtti.

Asgari fiyatla ilgili değerli çalışmalar yapıldığını tabir eden Aksal, emeklilik için yılını doldurup yaş koşulunu bekleyenler ve süreksiz personellerle ilgili çalışmaların en kısa müddette tamamlanacağını söz etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kontratlı çalışana takım muştusu verdiğini anımsatan Aksal, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanımızın son müjdelediği düzenleme ile kontratlı askeri işçi, kontratlı akademik işçi, kontratlı KİT işçisi, kontratlı sanatçı, kontratlı Meclis danışmanı, kontratlı sıhhat yöneticisi ve tamamı kontratlı kamu çalışanları hariç olmak üzere kamudaki 520 bin kontratlı işçiden 424 bini isteğe bağlı olarak takıma geçebilecek.

Mahalli yönetimler dahil olmak üzere sözleşmelilerin takıma geçişinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma kuralı aranacak, 1 yıl da aday memurluk mühleti olacak. Halihazırda 3 yılı dolmuş olan sözleşmeliler çabucak aday memurluğa geçiş yapabilecek. Şimdi bu süreyi doldurmamış olanlar ise 3 yılın sonunda tıpkı hakkı elde edecekler. Daha evvelki takım düzenlemesinin dışında tutulan 227 bin kişi ise, müddetleri de dolmuş olacağı için direkt takıma geçme hakkını kullanabilecek. Şimdiden tüm kontratlı çalışanlarımıza ve yakınlarına güzel olsun dileklerimi iletiyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu