Haber

Kent Ormanında Görüntülenen “Perseid Meteor Yağmuru”

Konya Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları kapsamında hizmet veren Fotoğraf Atölyesi kursiyerleri, Kent Ormanı’nda her yıl düzenlenen “Perseid Göktaşı Yağmuru”nu izledi. Katılımcılar sabahın ilk ışıklarına kadar göksel şöleni izlemenin ve fotoğraflamanın keyfini çıkardılar.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Kursları (KOMEK) Fotoğraf Atölyesi, “Perseid Göktaşı Yağmuru” yıldız teşhir etkinliği düzenledi.

Her yıl Ağustos ayında meydana gelen ve Türkiye’den gözlemlenebilen “Perseid Göktaşı Yağmuru” dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Konya’dan da çıplak gözle takip edildi.

KOMEK Fotoğraf Atölyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi Kent Ormanı’nda Beyşehir Yolu üzerinde düzenlediği yıldız teşhir etkinliği ile fotoğraf ve astronomi meraklılarına da farklı bir deneyim yaşattı. Etkinlik öncesinde kursiyerlere KOMEK eğitmenleri tarafından uzun pozlama teknikleri anlatıldı. Katılımcılar daha sonra bu göksel şöleni sabahın ilk ışıklarına kadar takip edip fotoğraflamanın keyfini çıkardılar.

1992 yılından beri görülen ve Swift-Tuttle kuyruklu yıldızının kalıntılarından oluşan “Perseid Meteor Yağmuru”, meteor yağmurlarının en görkemlisi olarak biliniyor. Küçük kaya ve taşların atmosferde iz bırakarak kül haline gelmesi halk arasında “yıldız düşmesi” olarak da anılır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberlice.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu