Haber

Konya’da CHP’li büyükşehir belediye başkanları

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Büyükşehir belediye başkanları, Konya’da düzenlenen “Büyükşehir Belediye Başkanları Buluşması” programında bir araya geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 11 büyükşehir belediye başkanıyla Konya’da olduklarını söyledi.

Program çerçevesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mevlana Müzesi’ni gezdikten sonra açıklamalarda bulundu. 11 büyükşehir belediye başkanı ile Konya’da olduklarını belirten İmamoğlu, “Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren tüm belediye başkanlarımızla ülkemiz ve şehirlerimiz adına çok güzel paylaşımlar yaptık. Tekirdağ’da ama diğer arkadaşlarımız da Konya’nın farklı yerlerindeler.Son görüşmelerimiz bittiğinde genel başkanımızla istişare ettikten sonra Anadolu ve Trakya’nın farklı illerinde yapmaya karar verdik.İlk adımı attık. Konya’da.Elbette Konya’da bu güzel anı yaşamak benim için çok değerli.Mevlana’nın huzurunda dua ettik.Tabii vatan içindi,ülke çocukları içindi.Hele gelecek için. evlatlarımızın, gençlerimizin.ülkemizin hak ettiği yere gelmesi için Allah güç kuvvet kuvvet versin.elbette b o anlamda dua ediyoruz örf başta olmak üzere hakk için dualar ettik hukuk ve adalet” dedi.

İmamoğlu’na hapis cezası kararı sorulduğunda, “Tarif edilen ceza çok acımasız. Bir kişiyi yıllarca siyaseten yasaklı, hatta hapse attırabilecek bir ceza. Elbette üst mahkemeler var ama biz yine de yargılanıyoruz. “Özellikle ülkemizin yöneticileri, hükümet üyeleri ve özellikle cumhurbaşkanı bence ondan beklenen hiçbir şeyi söylemedi. Bu karar vatandaşlarımızın vicdanını rahatlatan bir mahkeme kararı değildir. Vatandaşımızın vicdanında bu karar siyasi bir karardır” dedi.

Açıklamanın ardından İmamoğlu, beraberindekilerle birlikte Mevlana Müzesi’nden ayrıldı. – KONYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu