Ekonomi

Marvell yapay zeka etkinliğini duyurdu, önemli bir katalizör öngörüyor

Marvell Technology, Inc. (NASDAQ:MRVL) Çarşamba günü, 11 Nisan 2024 tarihinde New York’ta saat 10:00-12:00 ET arasında “Yapay Zeka Çağı için Hızlandırılmış Altyapı” başlıklı özel bir etkinliğe ev sahipliği yapacağını duyurdu. Ekim 2021’den bu yana şirket tarafından paralel olarak düzenlenmeyen bu etkinlikte, Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Matt Murphy ve diğer üst düzey liderlerin sunumları yer alacak. 2021’deki bir önceki yatırımcı etkinliğinde Marvell’in hisseleri günü %7,3 artışla kapatarak S&P 500’den daha iyi performans göstermişti.

Yaklaşan analist etkinliğinin, özellikle şirket bulut yapay zeka altyapısı ivmesi ve talebine odaklandığından, Marvell için önemli bir katalizör olması bekleniyor. Etkinlik, yatırımcılara Marvell’in özellikle şu anda bu pazarın yaklaşık %30’unu temsil eden veri merkezi yapay zeka segmentinde gelecekteki büyüme beklentilerine ilişkin daha net bir resim sunmayı amaçlıyor.

Marvell’in hisseleri kısa süre önce bir düşüş yaşadı ve 7 Mart’taki 4Ç 2024 kazanç raporunun ardından iki gün içinde %15 değer kaybetti. Raporda, tüketici, taşıyıcı ve kurumsal segmentlerdeki zayıflıkların Yapay Zeka Altyapısı büyümesiyle yeterince telafi edilememesi nedeniyle konsensüs beklentilerinin altında kalan bir ilk çeyrek gelir kılavuzu yer aldı.

Son kazanç gerilemesine rağmen, Roth MKM Türev Stratejisi, AI etkinliğinin şirketin hisseleri için olumlu bir geri dönüş sunabileceğini öne sürüyor. Firma, 22 Mart 70 dolarlık çağrıların satışını ve 12 Nisan 70 dolarlık çağrıların satın alınmasını içeren bir opsiyon stratejisi öneriyor ve Nisan vade sonu opsiyonları için ucuz volatilite olarak görülen durumdan yararlanıyor.

Opsiyon piyasası analizi, 12 Nisan vadeli opsiyonların olay için önemli bir aşırı volatiliteyi hesaba katmadığını, zımni volatilitenin olayı içermeyen 5 Nisan vadeli opsiyonlardan biraz daha yüksek olduğunu göstermektedir. Olay günü için ima edilen hareketin yaklaşık %3,5 olduğu tahmin edilmektedir. Bu değerlendirme, piyasanın yapay zeka odaklı analist etkinliğinin Marvell’in hisseleri üzerindeki potansiyel etkisini tam olarak fiyatlamıyor olabileceğini gösteriyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu