Haber

Osmaniye Belediye Başkanı kimdir? Kadir Kara kimdir? Osmaniye Belediyesi hangi partiden?

Osmaniye Belediye Başkanı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ve açıklamalarla dikkat çekiyor. Deprem gündemine ilişkin yaptığı açıklamalar vatandaşların ilgisini çekerken, Osmaniye Belediye Başkanı kimdir? Kadir Kara kimdir? Osmaniye Belediyesi’nin hangi partiden olduğu araştırıldı.

OSMANİYE BELEDİYE BAŞKANI KADİR KARA KİMDİR?

OsmaniyeMerkez Sakarcalık köyü nüfusuna kayıtlı olup 14 Mart 1961 doğumludur.

Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nden 1983 yılında İnşaat Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu.

Eğirdir’de yedek subay öğrencisi olarak mezun olduktan sonra askerliğini Sarıkamış’ta 179. Devrim Piyade Komando Yedek Subay olarak tamamladı.

1986 yılında 657 sayılı DMK’ya tabi Aksaray Belediyesi’nde İnşaat Yüksek Mühendisi olarak göreve başladı. 1987-1989 yılları arasında Aksaray Belediyesi İmar Müdürü olarak çalıştı.

1989 yılında Kayseri Kocasinan Belediyesi’ne transfer oldu, 1989-1994 yılları arasında Kocasinan Belediyesi’nde İmar ve Fen İşleri Müdürü olarak çalıştı. o yaptı.

1999 seçimleri öncesinde MHP’den belediye başkan adayı olarak görevinden 11.01.999 tarihinde istifa etmiş, delege seçimleri sonrasında adaylığı gerçekleşmeyince Osmaniye belediyesindeki görevine geri dönmüştür.

Yükselme sınavları sonucunda gösterdiği başarı sonucu 2001 yılında 1.derece lider yardımcılığı takımına atandı. 2001-2008 ortasında 7 yıl fiilen DMK’ya bağlı genel başkan yardımcısı olarak görev yaptı.

Bu dönemde Belediyedeki görevinin yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyeliği, ortalarda Türkiye Kamu Çalışanlarını Geliştirme ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) il başkanlığı görevlerinde bulundu. 2000-2008.

Belediye başkanlığı döneminde birçok dernek ve yayın organı tarafından yılın belediye başkanı seçilen Önder Kadir Kara, 2009-2014 yılları arasında iki dönem Türkiye Belediyeler Meclisi Meclis Üyesi olarak görev yaptı.

Belediye Başkanı Kadir Kara, yüksek lisansını Osmaniye Korkut Çet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı’nda tamamladı.

31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde üst üste üçüncü kez belediye başkanı seçilen Kadir KARA evli ve 2 kız, 1 erkek 3 çocuk babasıdır.

guneysinirajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu