Haber

Özgür Özel’den skandal sözler! AK Parti’den ardı ardına tepkiler!

CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel’in açıklamalarının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “CHP’de ne değişirse değişsin Yassıada zihniyeti değişmez.”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel’in açıklamalarına ilişkin şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız tam demokratik meşruiyet ve millet iradesiyle görevde. CHP ise hâlâ demokrasi mücadelesini sürdürüyor. CHP’de sandalyede kim oturursa otursun mutfakta Yassıada zihniyeti vardır. CHP’de ne değişirse değişsin Yassıada zihniyeti değişmiyor.CHP’nin yeni seçilen liderinin ilk işi Cumhurbaşkanımızın meşruiyetine saldırmak oldu.“dedi.

AK PARTİ’NİN DAĞI: DARBE ARIYORSANIZ AYNA REHBERİNİZ OLACAK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da Özgür Özel’in kibirli sözlerine sosyal medyada yanıt verdi.

AK Partili Dağ, “Yaklaşık 10 yıldır ülkede yaşanan son darbe girişiminin faillerini hiddetle savunan CHP’nin acemi genel başkanı, Sayın Cumhurbaşkanımıza küstahça bir ithamda bulunmuştur. Sayın Özel anlıyoruz; Ağladığınız liderden aldığınız öğütlerle ve yeni olmanın heyecanıyla ağzınızdan çıkanları dinleyin.” “Siz ne söylediğinizi bilmiyorsunuz ama haddinizi bilmelisiniz! Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın demokrasisinin zekatı bile size bir ömür yeter. Darbeci arıyorsanız baktığınız ayna rehberiniz olacak!” İfadelerini kullandı.

ÖZGÜR ÖZEL NE DEMİŞTİ?

CHP Lideri Özgür Özel, Yargıtay önünde tepki çeken açıklamalarda bulundu.

Özel şu ifadeleri kullandı:

Türkiye çok güçlü bir anayasal geleneğe sahip bir ülke ama AKP ülkeyi anayasadan çıkarmaya çalışıyor. Erdoğan’ın açıklamalarına kadar bu bir yargı kriziydi ama sanki Erdoğan’ın önderliğinde halkın iradesine karşı bir ayaklanmayla karşı karşıyayız gibi, bu Erdoğan’ın anayasal sistemi ortadan kaldırma girişimi gibi görünüyor.

AKP-MHP hükümetinin anayasayı değiştirecek kadar milletvekili yok. Anayasanın bazı yönlerini göz ardı ediyorlar ve bu, yetkisini anayasadan alan cumhurbaşkanı tarafından destekleniyor. Anayasadaki kararları korumak yerine Yargıtay’la birlikte anayasanın bir kararını yok saymaya çalışıyor.

Anayasanın kararını değiştirme yetkisine sahip değilsiniz. Bu yetkiyi size halk vermedi. Bu yüzden darbecisiniz. Bu bir darbe girişimidir. Bu anayasayı askıya alma girişimidir. Millet size oy verdi, siz bu Anayasa sayesinde görevinizi yapıyorsunuz. Bu Anayasayı koruyun, korumazsanız hükümsüz olursunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu