Ekonomi

Petrolde üst üste iki kritik gelişme: Müthiş haberden ilk sinyal 4 ilde harekete geçti

Bakan Dönmez, Tunalı Mahallesi Gaffar Okan Sokak’ta düzenlenen Roman Buluşması’na katıldı.

Etkinlikte yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başladığı hiçbir işi yarım bırakmadığını söyleyen Dönmez, deprem bölgesinde 500 bin civarında konutu bir yıl içinde yapıp afetzedelere teslim edeceklerini söyledi.

Dönmez, son 20 yılda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde Edirne’den Kars’a kadar daha önce hayal bile edilemeyecek birçok iş ve hizmeti hayata geçirdiklerini hatırlattı. “Şimdi önümüzde bir seçim daha var. Bu işlerden ve hizmetlerden memnunsanız Sayın Erdoğan’ın ve adaylarının yanında olursunuz. Seçiminiz, takdiriniz bizi aşar ama ‘Yok yeter’ dersen. . Çok yoruldun, dinleneceksin’, senin işin bu.”söz konusu.

Fatih Dönmez, ulaşımdan elektriğe, eğitimden sağlığa, tarımdan sanayiye ve altyapıya kadar birçok eksik ve eksik işi tamamladıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Türkiye maalesef ilk 100 yılında çok zaman kaybetti. Darbeler ve kısa ömürlü hükümetler bize çok zaman kaybettirdi. 1950’lerde çok partili hayata başladık ama 1980’e kadar birkaç darbe gördük. Ondan sonra yerleşmek üzereydik.Merhum Özal’ın o zamanlar Türkiye’de hükümetleri vardı ama kısa sürdü.1950 ile 2000 yılları arasında onlarca hükümet gelip geçti.Ortalama hizmet süresi toplam hükümetler 18 aydı.Biz geldiğimizde devletin arşivlerinde, raflarında yüzlerce proje vardı.Hepsi tozluydu.’Efendim biz de yapacaktık’ dedik, hükümet değişti. ihale edildi, bakan görevden alındı.’ dediler.”dedi.

“AK PARTİ’YE EVET MÜHÜRÜNÜZÜ ÇEKMENİZİ BEKLİYORUZ”

Bakan Dönmez, Türkiye’nin bu süreçte her zaman yerini koruduğunu ve savrulduğunu belirterek, “2002 yılına kadar AK Parti Sayın Erdoğan liderliğinde iktidara geldi. Son 20 yıldır savruluyor muyduk? Hayır. İşe zamanında başladık Dünü hayal bile edemezdik Bugün çok şey başardık mı Bundan sonrası size kalmış Bu hizmetlerin devam etmesini istiyorsanız inşallah ortak aday Erdoğan’a desteğinizi gösterirsiniz. Cumhur İttifakı’na ve partimize 14 Mayıs’ta AK Parti’ye bir kez daha evet damgasını vurmanızı bekliyoruz.”

Yaklaşık 2,5 yıl önce hem Türkiye’nin hem de dünyanın en büyük keşiflerinden birini yaptıklarını belirten Dönmez, Karadeniz’de denizin binlerce metre altında, karadan 170 kilometre açıkta doğalgaz keşfettiklerini hatırlattı.

Fatih, Yavuz, Kanuni ve Abdülhamid sondaj gemileriyle Türkiye’yi dünyanın en yüksek derin deniz arama ve sondaj imkanlarına sahip 5 ülkesinin ortasına koyduklarını kaydeden Dönmez, mühendislerin gece gündüz çalışarak ilk kuyuyu açtıklarını anlattı. Tuna-1 kuyusu adını verdikleri Sakarya Gaz Sahasında.

Bakan Dönmez, Ramazan ayının son günü Tuna-1 kuyusundaki gazı karaya çıkarıp yaktıklarını hatırlattı.

“YAKINDA PETROL İLE İLGİLİ ÇOK MÜJDELİ BİR HABERİ VEREBİLİRİZ”

Gözü olup da görmeyen, kulağı olup duymayan, kalbi olup da hissetmeyen insanlar olduğuna işaret eden Dönmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Allah akıl fikir versin. İnanmayan yine inanmıyor. Orada günlerce gaza bastık yine inanmıyorlar. İnanmayanlara ‘Gelin bir tur atalım’ dedim. bizdendir.Git bak bu insanlar orada ne yapmışlar.’ ‘Gitmeyeceğiz neden’ dediler, biz aslında inanmıyoruz bunlara bizim elimizden bir şey gelmez dediler ‘Tamam başkanım’ dedi. Biz ne yapalım’ dedik ‘Biraz çalışın. Bu vatandaşa ne verebiliriz? Bayram öncesi ne hediye edebiliriz’ dedik. Çalıştık, ‘Efendim mutfaklarda kullanılan gazı bir yıl bedava verebiliriz’ dedik, ‘Yetmez’ dedi. Hayırlı olsun ben buna inanıyorum.Biz aziz milletimize nasıl verdiysek Rabbimiz de onu takip edecek.Şimdi size bedava gaz verdik.Dua edin artsın bereketlensin.Şimdi petrol zamanı. Çok yakında petrolle ilgili çok güzel haberler verebiliriz.Bekleyin.Böylece inşallah ülkemizin dışa bağımlılığını talihsiz bir şekilde her zaman yeneceğiz.”

100 yılın Türkler, Kürtler, Çerkezler, Araplar, Romanlar, Balkan göçmenleri başta olmak üzere herkes için bir asır olacağına işaret eden Dönmez, “Bu ülkeyi ve bu milleti bölmek için çok uğraştılar. Başaramadılar. İnşallah bundan sonra da muvaffak olmazlar. Rabbim bunlara fırsat vermesin.” söz konusu.

15 BÖLGEDE PETROL ARAMA YAPILACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün petrol haklarına ilişkin kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre TPAO’ya Şanlıurfa’da 8, Şanlıurfa-Mardin’de 2, Erzurum’da 2, Şırnak’ta 2 ve Mardin’de 1 sahada çalışmak üzere petrol arama ruhsatı verildi. Bu lisanslar 5 yıl süreyle geçerli olacaktır.

Ayrıca Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü’nün Zonguldak, Bartın ve Kastamonu’ya ait 4’üncü küme maden işletme ruhsat sahasında metan gazı işletme ruhsatı başvurusu yaptığı açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu