Haber

Sarıgül: Sinan Ogan’ın Cumartesi akşamına kadar yiğit davranacağına inanıyorum.

CHP Erzincan Milletvekili adayı Mustafa Sarıgül, Habertürk’te Serap Belet’in sorularını yanıtladı. Erzincan’da günde 5 bine yakın kişiyle tokalaştığını belirten Sarıgül, ATA İttifakı’nın 14 Mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olan Sinan Ogan ile sık sık görüştüklerini belirterek, “Cumartesi akşamına kadar ben Sinan Oğan’ın yüce gönüllü davranacağına dair bir önsezi var. Ben bir şey duymadım.’ ifadelerini kullandı.

Sarıgül’ün açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Sabah 6’da kalkıp gece 11’e kadar koşarım: Erzincan’a adım attığımız andan itibaren renk, heyecan ve coşku Erzincan’a geldi. Benim çalışma tarzım farklı. Sabah 06:00’da kalkıp gece 11:00’e kadar koşuyorum. Ortalama 4.200 ila 5.100 kişiyle tokalaşıyorum. Erzincan’ın her ilçesinde bulundum. Erzincan’dan bir saat daha ayrılmayacağım. Bugün TV programı için geldim. Geçmişte, belediye başkanlığım ve uzun yıllar milletvekilliğim döneminde bana verilen 1 oyunun kıymetini bilirim. Siyasi parti ayrımı yapmıyorum. Bayrağımıza, toprağımıza bağlıysa başımda yeri vardır. Erzincan’da bize oy veren vatandaşlarımız pişman olmayacak. Oy vermeyenler ‘Sarıgül adam, Ufuk Aktaş hocamız adam’ diyecek. İnşallah yapacağımız çalışmalarla siyasi parti gözetmeksizin vatandaşlarımızla birlikte sevgi üzerine dünyalar inşa ettik. Aşağılayıcı veya karalayıcı bir kampanya yürütmüyoruz. Kalanlar için analiz teklifimizi açıklıyoruz.

BAŞKANIMIZIN ETKİ OLMASINI İSTİYORUZ: Sayın Kılıçdaroğlu’nun Altı Masa’dan adaylığı gündeme gelir gelmez arkadaşlarımızla toplanıp karara bağladık. Türkiye’nin demokratik parlamenter sisteme geçişi kaçınılmazdır. Cumhurbaşkanımızın tarafsız olmasını istiyoruz. Hayatım emekle Süleyman Demirel’e geçti. Ama Sayın Süleyman Demirel, Cumhurbaşkanı olduktan sonra hepimizi kucakladı, gerçekten bir baba gibi davrandı. Başkanlık sistemi Türkiye’nin şartlarına uysaydı, inanın biz de desteklerdik. Türkiye’yi demokratik parlamenter sisteme taşıyacak olan kişi Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Biz buna tarlada fabrikada üretim, kamuda dürüst yönetim diyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’nun şahsi hırslardan arınmış, Türkiye’yi rahatlatacak başka hiçbir şeyi olmayan bir Cumhurbaşkanlığı yapacağını düşünüyorum.

BAY. OĞAN VE BEN BÜYÜK ATATÜRK MİLLİYETÇİSİYİZ: Bu seçim son derece değerlidir. Türkiye’nin bir an önce normalleşmesi ve sakinleşmesi gerekiyor. Türkiye’nin bu işlevsiz sistemden kurtulması gerekiyor. Özellikle son 5-6 ayda Sinan Ogan Bey ile çok görüşmem oldu. Kendisini bir akademisyen ve devlet adamı olarak çok takdir ediyorum. Cumartesi akşamına kadar uzun süredir içime sinen önsezi Sinan Ogan’ın cesur bir adam gibi davranacağını düşünüyorum. İkinci türe oy verecek kişiler birinci cinse oy vermelidir. Hiçbir şey duymadım. Sinan Bey ile yaptığımız sohbetlerde ikimizi de çok iyi Atatürkçüler olarak gördüm. Bu tamamen benim görüşüm. Önsezim bir şey bekliyor.

PSİKOLOJİK ÜSTÜNLÜK BEY’E GİTTİ KILIÇDAROĞLU: Şu anda seçimi belirleyecek olanlar inanın kararsız. İnanın bu seçim bıçak sırtında. Buraya gelmeden önce 4-5 kurumun araştırmalarına baktım. Sahayı da görüyorum. Manevi üstünlük, sosyal medyada üstünlük, halkta üstünlük ilk kez Sayın Kılıçdaroğlu’ndan yana. Sayın Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı olarak Erzincan’a geldi ama gidince 13. Cumhurbaşkanı olarak ayrıldı. Hemşerilerime çok teşekkürler. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu