Ekonomi

Super Bowl LVIII talebi Vegas Strip’in gelirlerini artıracak – analist

Perşembe günü Macquarie, Great Bowl LVIII’e yönelik güçlü talebin Las Vegas Strip gelirleri üzerinde olumlu bir etki yaratacağını öngördü. Strip, Aralık ayında bir önceki yıla göre %11 artışla 905 milyon dolarla tarihinin en yüksek aylık gelirini kaydetti.

Bu artış, masa oyunları ve slot makinelerinde yaşanan önemli büyümeden kaynaklandı; bakara hacmi önceki yıla göre %18 artışla yaklaşık 1 milyar dolara ulaştı. Bakaradaki güçlü performans, uygun elde tutma oranlarıyla birleştiğinde, bakara gelirlerinde geçen yıla göre %50’lik bir artışa yol açtı.

Firma, Vegas Strip segmentlerinin orta tek haneli rakamlarla beklentilerin üzerinde performans göstermesini bekliyor. Strip için 2024 varsayımı brüt oyun gelirinin (GGR) ılımlı olması beklenirken, spor etkinlikleri, eğlence ve tam kapsamlı bir kongre programıyla desteklenen oyun dışı büyümenin devam edeceği varsayılıyor.

San Francisco 49ers’ın Kansas City Chiefs ile karşılaşacağı Super Bowl’un önemli miktarda araç trafiği çekmesi ve talebi artırması bekleniyor. Strip’teki bazı otellerin hâlâ boş odaları olmasına rağmen, Wonder Bowl için 10.000 doların üzerinde olarak bildirilen yüksek ortalama bilet fiyatı, her zaman üst düzey lüks tüketiciler arasında harcama yapma isteğine işaret ediyor.

Macquarie, “Bunun, üst düzey lüks tüketicilerin harcama yapmaya devam eden istekliliğini vurguladığına inanıyoruz, ancak düşük gelirli tüketiciler sıkıntı yaşıyor olabilir” dedi.

Firmanın analizi, lüks pazar segmentine maruz kalan işletmelerin Spectacular Bowl gibi büyük etkinliklerle ilişkili güçlü tüketici harcama modellerinden yararlanmaya hazır olduğunu gösteriyor.

InvestingPro İçgörüleri

Super Bowl LVIII’in Las Vegas Strip gelirleri üzerinde beklenen olumlu etkisinin ortasında, Wynn Resorts (NASDAQ:WYNN) dikkate değer finansal ölçümleri ve analist beklentileriyle öne çıkıyor. Şirketin 10,89 milyar dolarlık mevcut piyasa değeri, sektördeki değerli varlığını yansıtıyor. Bu yıl net gelir ve satışlarda beklenen büyüme, analistlerin bu yılki satış büyümesi beklentilerini vurgulayan bir faktör. InvestingPro İpucuBu, Wynn Resorts’un Las Vegas’ta artan faaliyetlerden faydalanma potansiyelinin güçlü bir göstergesidir.

Wynn Resorts’un 2023’ün üçüncü çeyreği itibarıyla son on iki ayda brüt kar marjı %63,77 gibi etkileyici bir seviyedeydi; bu da verimli operasyonlara ve güçlü fiyatlandırma gücüne işaret ediyor. Bu, şirketin etkileyici brüt kar marjının bir başka öne çıkan özelliğidir. InvestingPro İpucu İle uyumludur. Ayrıca, aynı dönemdeki %50,14’lük gelir artışıyla Wynn Resorts, Super Bowl ve Las Vegas’taki diğer etkinliklerden beklenen hareketlilik bağlamında kritik önem taşıyan gelirini artırma konusunda güçlü bir kapasite sergiliyor.

InvestingPro, analistlerin ilgi revizyonları ve hisse senedi fiyat oynaklıkları hakkında bilgiler de dahil olmak üzere daha derin içgörülerle ilgilenenler için ek ipuçları sunuyor. InvestingPro aboneleri bu ipuçlarına ve daha fazlasına erişebilir ve hizmet şu anda %50’ye varan indirimle özel bir Yeni Yıl indirimindedir. Anlaşmayı daha da tatlandırmak için “SFY24Kupon kodunu kullanarak 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde ek %10 indirim ” veya “SFY241Kupon kodunu kullanarak 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinizde ek %10 indirim elde edebilirsiniz.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

devrekhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu