Haber

TERÖRİST ALBASHIR MARMARA CEZAEVİ’NE GÖTÜRÜLDÜ

Ozan URAL/ – İSTİKLAL Caddesi’ne bomba bırakan kadın terörist Ahlam Albashır’ında ortalarında bulunduğu 17 kuşkulu tutuklandı. 3 kuşkulu ise isimli denetim koşuluyla özgür bırakıldı. Tutuklanan şüpheliler, Marmara Cezaevine götürüldü.

Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde geçen pazar günü, Suriye asıllı terörist Ahlam Albashır, bombalı hücum gerçekleştirdi. Patlamada 6 kişi hayatını kaybederken 81 kişi ise yaralandı. Olayın akabinde Albashır’la birlikte 51 kişi gözaltına alındı. 49 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi.

ALBASHIR’IN SÖZÜ YAKLAŞIK 5 SAAT SÜRDÜ

Şüphelilerin sabah saat 11.00 sıralarında 29 Cumhuriyet Savcısı tarafından tabirleri alınmaya başlandı. Kuşkulu Ahlam Albashır’ın ifadesi ise saat 11.30’da alınmaya başlandı ve saat 16.00 sıralarında tabiri tamamlandı. Albashır’ın ifadesi iki Başsavcı vekili tarafından alındı. Diğer şüphelilerin ifadesi ise saat 17.30 sıralarında tamamlandı.

TERÖRİST ALBASHIR İLE 17 ŞÜPHELİYE TUTUKLANMA TALEBİ

Savcılıkta işlemlerinin ardından Ahlam Albashır’ın da ortalarında bulunduğu 17 kuşkulu “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmakö, “kasten öldürmeö, “kasten öldürmeye yardımö, “kasten öldürmeye teşebbüsö cürümlerinden tutuklanma talebiyle, 3 kuşkulu ise isimli denetim talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Savcılık tarafından özgür bırakılan 29 kuşkulu ise hudut dışı edilecek.

ALBASHIR TUTUKLANDI

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen ortalarında Ahlam Albashır’ın da bulunduğu 17 şüpheli hakimlikçe tutuklandı. 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ALBASHIR  MARMARA CEZAEVİ’NE GÖTÜRÜLDÜ

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanan ortalarında terörist Ahlam Albashır’ın da bulunduğu 17 kişi, Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde yapılan sıhhat denetimlerinin akabinde, Marmara Cezaevine götürüldü. Tutuklular hastaneden çıkarıldığı sırada orada bulunan bir vatandaş “Allah cezanızı versin. Masum insanlardan ne istediniz ?” diyerek reaksiyon gösterdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu