Haber

Aksaray’ı sel vurdu: 1 ölü, 7 yaralı, 2 kayıp

Aksaray’ı sel vurdu: 1 ölü, 7 yaralı, 2 kayıp

Kayıp baba-oğul AFAD ekipleri tarafından aranıyor

İlçe ve köylerde çok sayıda ev sular altında kaldı

AKSARAY – Aksaray’da şiddetli yağış su baskınlarına neden oldu. Akaryakıt istasyonunun sular altında kaldığı, araçların sular altında kaldığı sel felaketinde 1 kişi öldü, 7 kişi de yaralandı. Kayıp 2 kişiyi arama çalışmaları devam ederken, gruplar 13 vatandaşı kurtardı.

Meteoroloji uyarısının ardından beklenen yağışlar Aksaray’da dün geceden bu yana etkili oluyor. Kent genelinde özellikle yüksek kesimlerde etkili olan sağanak kısa sürede sel felaketini de beraberinde getirdi. Merkezin Sevinçli köyü ve Kireçlik mevkiinde aniden çıkan sel suları, önce benzin istasyonunu, ardından da yoldan geçen araçları sular altında bıraktı. Yolda akıntıya kapılan çok sayıda araç, sulama kanalına ve yola yakın tarım arazilerine sürüklendi. Bölgedeki birçok kasaba ve köyde yollar çöktü. Göle dönüşen yollarda can pazarı oluştu.

Olay yerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Tıbbi Kurtarma (UMKE), 112 Acil Yardım, polis, jandarma ve Aksaray Belediyesi İtfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen kurtarma ve sağlık ekipleri, su baskınına kapılan araçlar ve vatandaşlar için kurtarma çalışması başlattı. Sel sularına kapılan araçlardan birinde bulunan 50’li yaşlarındaki Gülseren En isimli kadın boğularak hayatını kaybederken, mahsur kalan 13 kişi de ekipler tarafından kurtarıldı. Sel nedeniyle hafif yaralanan 7 kişi ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, kurtarma ekipleri bölgede kayıp olduğu bildirilen baba ve çocuğunu arama-kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Bölgedeki köy ve kasabalarda çok sayıda konut sular altında kalırken, AFAD ekipleri de konutlarda tahliye çalışması başlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu