Haber

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Şehitlerimize Sözümüz Var” programında konuştu. İfade

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İsrail’in haksız şiddetine karşı tepkilerini her platformda dile getirmeyi, barış ve esenlik çağrılarını dile getirmeyi her zaman bir görev olarak gördüklerini belirterek, “Mazlumların yanında, karşısında olmaya devam edeceğiz. Dün olduğu gibi bugün de zalimlere karşıyız.” söz konusu.

Şehitleri anmak ve Filistin halkına destek olmak amacıyla Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğiyle İstanbul Kongre Merkezi’nde “Şehitlerimize Bir Sözümüz Var” programı gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Ayasofya Camisi İmam Hatip Bünyamin Topçuoğlu, Kur’an-ı Kerim tilaveti sundu.

Programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, konuşmasına ülkenin her alanında ve sınırların ötesinde mücadele eden Mehmetçikleri selamlayarak başladı.

Erbaş, vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitler, ezan, bayrak ve tüm bedeller ile Filistinlilerin zulmüne maruz kalan Filistinlilerle dayanışma amacıyla bir araya geldiklerini söyledi. İsrail’in Gazze’yi işgal etmesi.

Yüzyıllar boyunca Müslümanların yönetimi altında barışın evi olan Kudüs ve çevresinin, artık hiçbir uluslararası kural ve yasaya uymayan Siyonist zalimlerin elinde bir katliama sahne olduğunu belirten Erbaş, “Kadınlar Bebekler Gazze’de, Batı Şeria’da, Kudüs’te ve Filistin’in tüm şehirlerinde.” “Çocuklar dahil bütün bir milleti yok etme girişimi var.” söz konusu.

Gazze’de hastanelerin, okulların ve ibadethanelerin dünyanın gözü önünde yıkıldığını belirten Erbaş, saldırılarda çoğu çocuk ve kadın binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiğini, geride kalanların ise yaşam mücadelesi verdiğini söyledi. açlık, susuzluk ve salgın hastalıklar gibi sorunların evsiz ve vatansız olarak pençesine alınması. diye ifade etti.

Her fırsatta insan haklarından ve hukukun üstünlüğünden bahseden Batılı devletlerin saldırılar karşısında sessiz kalarak tüm inandırıcılığını yitirdiğini vurgulayan Erbaş, “Çünkü bugün Gazze’de insanlar evlerinde öldürülüyor. en güvenli yerlerdir. Kadınlar, çocuklar, yaşlılar vahşice katledilmektedir. Namaz için tapınağa girenler tedavi görmektedir.” “Hastanelerde bulunan, mülteci kamplarına sığınan, hatta güvenlikleri için evlerinden çıkan beyaz bayraklarla yürüyen insanların üzerine bomba yağıyor.” dedi.

Erbaş, aslında Gazze’de ölenlerin sadece çocuklar, kadınlar ve masum siviller değil, tüm insanlık olduğunu söyledi.

Sadece Filistin ve Mescid-i Aksa’nın değil, tüm insanlığın kurtuluşu için tepkilerini her platformda dile getirmeye devam edeceklerini belirten Erbaş, “Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin konusunda birçok uluslararası organizasyon ve etkinlik düzenledik. İsrail’in haksız şiddetine karşıyız.” Tepkimizi her platformda dile getirmeyi, barış ve iyilik çağrılarını seslendirmeyi her zaman görevimiz olarak gördük. Dün olduğu gibi bugün de mazlumun yanında, zalimin karşısında durmaya devam edeceğiz. Zulme karşı kararlı duruşumuz ve çabamız, Allah’ın izni ve inayetiyle Filistin özgürleşene kadar devam edecektir. .” ifadelerini kullandı.

Erbaş, bu toprakların şehit kanlarıyla yoğrulduğunu ve onlara ecdadımızın emaneti olduğunu vurgulayarak konuşmasını şöyle tamamladı:

“Hem sınırlarımız içinde hem de sınırlarımız dışında savaşan yüce Mehmetçiklerimizin her zaman yanındayız, dualarımız her zaman onlarla. Bu vesileyle son Pençe Kilit Harekatı’nda şehit olan şehitlerimize ve şehit olan tüm kardeşlerimize dualarımızı gönderiyoruz. Tarihten önce de, tarihten bu yana da bu topraklar için şehit olanların ruhlarına. “Duaları indiriyoruz. Hatimlerimizin namazlarını 90 bin camide kılmaya devam ediyoruz. Gazilerimize şifa ve kolaylıklar diliyoruz. Ben de diyorum ki, Allah büyük ordumuzu havada, karada, denizde, her yerde ve her zaman muzaffer eylesin.”

Program sanatçılar Murat Kekilli, Eşref Ziya, Aykut Kuşkaya, Mustafa Cihat, Grup Genç, Resul Aydemir, Fatih Koca, Necip Karakaya ve Hasan Özer’in sahne almasıyla sona erdi.

Programa AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank ve çok sayıda davetli katıldı. Salonda bulunanlar Türk ve Filistin bayraklarını sallayarak, “Katil İsrail” sloganları attı.

Ayrıca TDV gönüllülerinin hazırladığı ve tüm geliri Gazze’ye gönderilecek olan eserler, kongre merkezinde kurulan hayır pazarında satışa sunuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu