Ekonomi

Eve Dönüş Masraflarınızı Karşılamanıza Yardımcı Olacak Evlilik Kredisi Hakkında 11 Bilgi

Bazı bankalar yeni evli çiftlere faizsiz ya da çok az faizle kredi veriyor! Gelin böyle bir evlilik kredisinin detaylarını aşağıdaki listemizde sizlerle paylaşalım ⏫

1. Evlilik kredisi başvuru koşulları nelerdir?

Türk vatandaşı, 18 yaşını doldurmuş, kredi notu ve kredi sicili bu krediyi almaya uygun, gerektiğinde kefil gösterebilen, düzenli bir işi olan herkes bu krediye başvurabilir.

2. Evlilik kredisi şartları nelerdir?

Bankadan bankaya değişmekle birlikte evlilik kredisi veren birçok banka en uzun vadeyi 60 ay, minimum vadeyi ise 36 ay olarak tutmaktadır.

3. Evlilik kredisi için çekilebilecek maksimum fiyat nedir?

Yine bankadan bankaya değişiklik gösteren bu tutar, ihtiyaca göre 5 bin TL’den 250 bin TL’ye kadar geniş bir yelpaze sunuyor. Bazı bankaların üst limiti bile yok diyebiliriz, bankaya gidip konuşarak size en uygun kredi miktarına karar verebilirsiniz.

4. Evlilik kredisi ödeme planı nasıldır?

Bazı bankalar kredi çekimini takip eden ayda taksitlerin ödenmesini beklemek yerine 3 ay erteleme imkanı sunmaktadır. Erteleme olasılığı olup olmadığını öğrenmek için bankalarla iletişime geçmek en iyisidir.

5. Evlilik Kredisine Faiz Uygulanır mı?

Bankaların faiz oranlarının belirlenmesinde kredi notunuz, güncel faiz oranları ve banka uygulamaları rol oynadığından, faiz oranları için bankalara danışmak gerekir. Faizsiz evlilik kredisi imkanları olduğu için bazen bankalara sormakta fayda var!

6. Bir evlilik kredisinin maliyeti nedir?

Evlenme kredileri ihtiyaç kredisi çalışması kapsamında olduğu için ihtiyaç kredilerinden alınan KKDF ve BSMV vergilerine tabidir. Kredinin belirlenen oranında tahsis bedeli ve sigorta masrafları kredi belgesine eklenir. Bankaların dönemsel olarak sunduğu bazı özel kampanyalar ile evlilik kredisi ücretsiz olarak kullanılabilmektedir.

7. Kredinin aylık ödemesi ne kadar olacak?

72 ay içinde ödeneceği taahhüt edilirse; 48 ay içinde ödeneceği taahhüt edilirse aylık ödeme 2.084 TL; aylık ödeme 3.125 TL olacaktır.

8. Devlet destekli evlilik kredisi çok daha avantajlıdır.

Gerekli şartları sağlayan herkes 1 yıl vadeli geri ödemesiz, faizsiz evlilik kredisi alabilir. Toplam geri ödeme süresi 4 yıl olan kredinin geri ödeme başlangıç ​​tarihi, evlilik yılında çocuk sahibi olunması durumunda 1 yıl daha ertelenebiliyor. Kullanılan kredi her yıl belirlenen taksit döneminde eşit taksitler halinde ödenerek devlete iade edilir.

9. Devlet destekli evlilik kredisinden yararlanmanın kuralları nelerdir?

Evlenmek isteyen çiftlerin krediden yararlanabilmesi için genellikle 18 ile 24 yaşları arasında olması gerekiyor. Devlet destekli evlilik kredisinden yararlanmak isteyen çiftlerden herhangi birinin ağır kabahatlerden hüküm giymemiş olması gerekiyor. Türk Ceza Kanunu. Ayrıca çiftin maddi durumunun evlenmelerine imkan vermemesi de kredinin onaylanması için gerekli şartlardan biridir.

10. Çift olarak evlilik kredisi başvurusu yapılabilir mi?

Evlilik kredisi ihtiyaç kredisi türü olduğu için kredi için kişiye özel başvuru yapılmaktadır. Krediyi kullanan kişi kredinin ödenmesinden sorumludur. Bankanın talebi doğrultusunda çiftler birbirlerine kefil olabilmektedir.

11. Evlilik kredisi başvurularında hangi belgeler istenmektedir?

Evlilik kredisi başvuru sürecinde bankaların istediği belgeler şu şekildedir:

Gelir tablosu belgesi

3 ay içinde alınan ikamet belgesi

Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi

Serbest meslek sahipleri için son vergi levhasının fotokopisi

Emekliler için maaş bordrosu fotokopisi

Kira geliri varsa tapu fotokopisi ve kira sözleşmesi

Elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi bir abonelik hizmeti için başvuru sahibi adına son 3 ayda düzenlenmiş fatura aslı.

kovancilar-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu