Haber

İSTİKLAL CADDESİ’NDEKİ TERÖR SALDIRISINA İLİŞKİN 5 ŞÜPHELİNİN TUTUKLANMASI TALEP EDİLDİ

İSTİKLAL Caddesi’ndeki terör saldırısında aralarında Azez’de yakalanarak İstanbul’a getirilen “Hüssam A.” kod adlı Hasan Ali’nin de bulunduğu 5 kuşkulu, tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Terör akınıyla ilgili ortalarında Azez’de yakalanan Hasan Ali ve korsan taksicilik yapan Jarkas kardeşlerin babası Salih Jarkas’ın da bulunduğu toplam 5 kuşkulu, emniyetteki süreçlerinin tamamlanmasının akabinde bugün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Savcılıkça sorguları tamamlanan 5 kuşkulu, “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak”, “Nitelikli kasten öldürme” ve “Göçmen kaçakçılığı” hatalarından tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

SORUŞTURMADA ŞU ANA KADAR 19 KUŞKULU TUTUKLANDI

İstiklal Caddesi üzerinde 13 Kasım günü gerçekleştirilen bombalı taarruz sonucu 6 kişi hayatını kaybederken, 81 kişi ise yaralandı. Olayın akabinde yakalanan ortalarında bomba düzeneğini bırakan Ahlam Ablashır’ın bulunduğu 49 şüpheli, 17 Kasım’da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. Şüphelilerden Ahlam Albashır ile birlikte ona ve firari şüpheli Bilal Hassan’a Türkiye’de yardım ettikleri öne sürülen 17 şüpheli “Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğü Bozma” ve “Nitelikli Kasten Öldürme” suçlarından 18 Kasım’da tutuklandı. 3 kuşkulu isimli denetim kararıyla özgür bırakılırken, öteki 29 şüphelinin hudut dışı edilmesine karar verildi.

Daha sonraki operasyonlarda gözaltına alınan Ahlam Albashır’ın Hatay’dan ülkeye girmesine yardım eden iki şüphelinin de 20 Kasım’da tutuklanmasıyla toplam tutuklu sayısı 19’a ulaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu