Haber

Pınar Karşıyaka Türkiye Kupası’nda yarı finale yükseldi

Ergin KARATAŞ / İZMİR,

BASKETBOL Türkiye Kupası çeyrek finalinde taraftarlarının büyük desteğiyle baştan sona önde gittiği maçta Galatasaray Ekmas’ı 88-72 yenen Pınar Karşıyaka, Konya’da Final Four’a yükseldi. 10 yıl sonra kupayı yeniden kaldırmayı düşünüyor. 2014 yılında tarihinin ilk ve tek Türkiye Kupası’nı kazanan Kaf-Kaf, yine Teknik Direktör Ufuk Sarıca yönetimindeki finalde Anadolu Efes’i yenerek rakibiyle 10 yıl sonra yarı finalde eşleşti. Çeyrek finalde Manisa Büyükşehir Belediyespor’u 94-85 mağlup eden Anadolu Efes, final yolunda Karşıyaka’nın rakibi olacak ve iki takım, 16 Şubat Cuma günü saat 18.00’de Konya Karatay Spor Salonu’nda karşı karşıya gelecek.

Yarı finali geçen takım Pazar günü Türkiye Kupası final maçına çıkacak. Kupada en son 7 yıl önce 2017’de yarı final oynayan Pınar Karşıyaka, Ankara organizasyonunda Anadolu Efes’e 79-74 yenilerek son şansı kaçırdı. Bu sezon yarı finali geçip finalde kupaya ulaşmak isteyen Karşıyaka, ligin ilk yarısında İstanbul’daki rakibine karşı ilk maçını 101-85 kaybederken, rövanş maçını evinde 99 kazandı. -81. Çeyrek finalde Galatasaray’ı mağlup ettikten sonra ilk olarak Karşıyaka Onursal Başkanı Selçuk Yaşar’ı vefatının birinci yılında anan Ufuk Sarıca, “Öncelikle Selçuk Yaşar’ı saygı ve rahmetle anıyoruz. Çok güzel basketbol oynadık. Savunma ve ribaundlarla zorlu geçen maçı kontrol altına aldık ve tüm takımı kontrol altına aldık.” “Maçı biz üstün tuttuk” dedi.

SARICA: SON MAÇIMIZI OYNAMAK İSTİYORUZ

Cuma günü Türkiye Kupası yarı finalinde karşılaşacakları Anadolu Efes’in güçlü bir rakip olduğunu hatırlatan Ufuk Sarıca, “Çok önemli bir iş başararak yarı finale yükseldik ama final oynayacağız. Cuma günü tekrar maç yapacağız. Anadolu Efes’e saygı duyuyoruz. Belki de maçın favorisi onlar. “Olabilir ama kazanmak için tüm gücümüzü sahaya koyacağız. Pazar günü son maçımızı Konya’da oynamak istiyoruz” dedi.

ERGÜLLÜ: İLK AMAÇ NİHAİDİR

Karşıyaka Başkan Yardımcısı İlker Ergüllü ise öncelikle Türkiye Kupası’nda finali hedeflediklerini söyledi. Yıllar sonra yarı finale yükselen ve finalin önünü açan takımı tebrik eden Ergüllü, “Taraftarımızın muhteşem desteğiyle çeyrek finale çıktık. Artık yarı finalde güçlü bir rakibimiz var. Öncelikle yarı finali geçerek pazar günü final maçında sahaya çıkıp ardından 10 yıl sonra ilk kez kupayı kazanmak istiyoruz.” “Biz bunu müzemize götürmeyi hedefliyoruz. Şube yönetimi olarak üzerimize düşeni yapıp bu hedef için takıma ekstra bonus motivasyonu sağlayacağız” dedi.

maden-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu