Haber

Sol Parti’den Kızılay Önünde Protesto: “Elinde tuttuğu tüm malzemeleri kamu yararına utanmadan sattı”

SOL Parti, 6 Şubat depremlerinin ardından Ankara’daki genel merkezi önünde çadır ve gıda artefaktları satan Kızılay’ı protesto etti. Kızılay Genel Müdürü Kerem Kınık’ı istifaya çağıran SOL Parti Ankara İl Başkanı Mert Ünal, “50 bin vatandaşın hayatını kaybettiği faciada elindeki tüm malzemeleri kamu yararına utanmadan sattı. AKP’nin yarattığı karanlığa karşı bu ülkenin solcuları var.” .

Kahramanmaraş depremi sonrası Kızılay’ın çadır ve gıda ürünleri satışına yönelik protestolar sürüyor. Sol Parti’nin Ankara’da Kızılay Genel Merkezi önünde düzenlediği eylemde Kızılay Genel Müdürü Kerem Kınık istifaya davet edildi. Kurum genel merkezi önünde “Felaket var çadır yok! Kızılay niye var istifa edin. Hükümet istifa edin” sloganları atan partililer, “Kerem Kınık hemen istifa edin” sloganları attı.

SOL Parti Ankara İl Başkanı Mert Ünal, “Arkamızda gördüğümüz kurum bir kamu kurumudur. Bu ülkenin vatandaşının başına bir şey geldiğinde ilk müdahaleyi bu kamu kurumu yapacaktır, ilk müdahale etmesi gereken kurumdur. 50 bin vatandaşın hayatını kaybettiği facia. Kamu yararına elindeki bütün malzemeleri utanmadan sattı. Biz birbirimizin dermanıyız. AKP’nin yarattığı 20 yıllık karanlığa karşı bu ülkede solcular da var, ilericiler de var.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu