Haber

Trabzonspor’un kalesi düştü; Avcı ilk kez tepkiyle karşılaştı

Sportif başarısızlığını yeni dönemde de sürdüren Trabzonspor; Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’ne veda eden oyuncu, Süper Lig’de yokuş aşağı yarıştan çıktıktan sonra evinde 726 günlük yenilmezlik serisini kaybetti. Bordo mavililer için Ziraat Türkiye Kupası tek gol olmaya devam ederken, tribünler ilk kez teknik direktör Abdullah Avcı’ya tepki gösterdi.

Süper Lig’in 24. haftasında Trabzonspor, sahasında Ümraniyespor’a 2-1 mağlup olarak değerli bir gol daha kaybetti. Tepe yarışından kopan bordo mavililer, lider Galatasaray’ın 19 puan gerisine düştü. Geçen sezon başarılı bir çıkış yakalayan ve 23 maçta 54 puan toplayan Karadeniz ekibi, bu sezon oynadığı 23 maçta 38 puan toplamayı başardı.

KALESİ DÜŞTÜ Başkan Ağaoğlu’nun istifasının ardından kongre sürecine giren bordo mavililer, 36 maçlık yenilmezlik serisini ligin son sırasındaki Ümraniyespor’a kaptırarak son kalesini de kaybetti. Bu sezon tarihinin en maliyetli kadrolarından biriyle yollarını ayıran Karadeniz ekibinin teknik direktör Abdullah Avcı yönetimindeki tek branşı Ziraat Türkiye Kupası. Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun istifasının gölgesinde oynanan maçta bordo mavililer, ligde son sırada yer alan rakibinin kötü performansıyla yenilmezlik serisini kırmasına aldırış edemedi. 726 gün boyunca Trabzonspor’un aşılmaz duvarlarını aşan Ümraniyespor, küme düşme mücadelesinde altın değerinde 3 puanla moral buldu. Yeni sezondaki başarı eksikliği ve takımdaki dalgalanmalar da Avcı’ya olan desteği azalttı. Deplasmanda yüzünü güldürmeyen ve Ziraat Türkiye Kupası dışında grubuyla tüm hedeflerinden kopan Avcı, 28 ay sonra tribünlerde ilk kez tepkiyle karşılaştı. Avcı’ya tepki gösteren ve tribünlerde gerginlik yaşayanlara bir başka taraftar grubu da tepki gösterdi. Olağanüstü Genel Kurul’a giden kadronun durumu ve tepkileri de taraftarın ortasındaki bölünmeyi gözler önüne serdi. ŞANSSIZ YARALANMA ETKİSİ Maç öncesi son idmanda Bakasetas sakatlandı, Denswil maça çıkarken ısınmada sakatlandı ve Denswil tedavi edilerek maça 11’de başladı ama yetmedi, ilk yarıda. Bordo mavililerin mağlubiyetinde Trezeguet’in sakatlığı ve takımı yalnız bırakmasının etkisi oldu. Bu dönem sakatlık kabusu yaşayan grupta sahalara dönmesi beklenen Visca ve Hamsik’in durumu önümüzdeki hafta netlik kazanacak. ABDULKADİR’İN ŞANSI Abdülkadir Ömür, Trabzonspor’da rakibine karşı en çok çaba gösteren oyunculardan biriydi. Genç oyuncunun girdiği pozisyonlarda üst üste gol denemeleri direkten döndü. Birkaç haftadır performansı yükselen Abdulkadir’in başarılı oyununa rağmen pozisyonların gole dönüşmemesi maçın kaderini değiştirdi. Abdulkadir’in performansı hayranlar tarafından beğeni topladı. AVCI’NIN YANSIMALARA BAKIŞI İlk kez tribünlerde tepki gören Abdullah Avcı maç sonunda yaptığı açıklamada durumu değerlendirdi. Aynalara derinlemesine yorum yapmayan ve camianın kendisini 28 aydır desteklediğini hatırlatan Abdullah Avcı, “Protesto bu oyunun içinde. Bizim transfere ihtiyacımız yok, taraftara ihtiyacımız var. bu ama oyundaki protesto beni veya oyuncuyu tekrar oyuna sokmaz.Protesto maç bittikten sonra başladı.Sonra yapılsa daha iyi olur.Trabzonspor ailesine zarar verecek bir şey yapmayacağım ve toplum.” . Doğan’ın resmi adaylık başvurusunu yaptıktan sonra bir hafta içinde Avcı ile görüşeceği iddia edildi.

Öte yandan Trabzonspor’un mağlubiyeti ve taraftarların Abdullah Avcı’ya tepkisi kentte yayın yapan yerel gazetelere manşet oldu. Grubun gidişatı nedeniyle zaman zaman teknik direktörü eleştiren gazeteler, ‘Gollerinden kopan Trabzonspor Akyazı’yı kaybetti, son kalesi yıkıldı, köklü değişiklik şart oldu, Abdullah Avcı ve futbolcular için çanlar çaldı ‘, ‘Trabzonspor’da tükenmişlik sendromu, hastalık çıktı’ ‘Akyazı’nın büyüsü bozuldu’, ‘Ağaoğlu kulübü, Avcı takımı ruhsuzlar Trabzonspor’u mahvetti, yazıklar olsun’.

saruhanlihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu