Haber

Vali Gökmen Çiçek’ten bir ilk daha! 1 ayın sonunda Adıyaman önemli bir eğitim üssü kazandı.

6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Pazarcık olan Kahramanmaraş depreminin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından sabah saat 05:30’da Kahramanmaraş Koordinatör Valisi olarak atanan Kayseri Valisi, depremin ardından İstanbul’a geldi. Gökmen Çiçek, Kahramanmaraş’ta görev yaptığı süre boyunca arama kurtarma çalışmalarının sağlıklı bir şekilde ilerlemesini ve hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağladı.

VALİ ÇİÇEK’İN DERPREM BÖLGELERİNE YANSIMALARI

Enkazın başında defalarca uykusuz kalarak Kahramanmaraş’ta görev yapan 2 binden fazla arama kurtarma ekibini görevlendirip koordine eden Vali Çiçek, yakın çevre kurarak depremzedelerin acısını da hafifletmeye çalıştı. onlarla ilişki. Bu çalışmalar sırasında yaşadığı süreç ve değişimi, depremin onuncu gününde çektiği bir fotoğrafla; on gün önce ve on gün sonra basına yansıdı ve sosyal medya paylaşımlarında birinci sırayı aldı. Kahramanmaraş’ta arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasıyla İçişleri Bakanlığı tarafından yeniden Elbistan ilçesine Koordinatör Vali olarak atandı.

“ELBİSTAN MODELİ”

Elbistan’da verilen süre içerisinde hayatı normal akışına döndürmeye çalışan Vali, Gökmen ÇiçekSosyal hayatın devamlılığını sağlamak, ticari faaliyetlere yeniden başlayabilmek için gelecekte tüm deprem bölgelerinde “Elbistan Modeli” olarak anılacak olan Konteyner Çarşıları kurmaya başladı ve esnafa teslim etti.

Depremin vurduğu kentlerde bölge halkının yaşadığı kentleri terk etmemesinin değerli bir unsurunun da halkın temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek alanların bulunması olduğunu gören Vali Çiçek, Elbistan ilçesinde Koordinatör Vali olarak görev yaptığı 18 günlük süre içinde 4 adet konteyner çarşısının yapılarak esnafa teslim edilmesini sağladı.

4 VEYA 5 GÜNDE BİR KONTEYNER PAZARI

İlk olarak Elbistan Kayseri Çarşısı, Elbistan Melikgazi Çarşısı, Elbistan Talas Hayat City ve son olarak Elbistan Kocasinan Yaşam ve Ticaret alanları ortalama dört buçuk gün gibi kısa bir sürede tamamlanarak hizmete açıldı ve rekor kırıldı. kırmak zordur. Tüm bu çarşı ve yaşam alanlarının oluşumunda Kayseri Belediyelerinin temellerini atan Vali Çiçek, kurulduğu günden bu yana bölgeye her zaman yardımını gönderen Kayseri ilinin tüm merkez ilçeleriyle birlikte adının daha da güzelleşmesini sağlamıştır. deprem asla unutulmayacaktır. Esnaf odalarına yapılan başvurular ve noter huzurunda çekilen kura ile çarşılar sahiplerine teslim edildi.

SOSYAL TERAPİ ALANLARI

Oluşturulan çarşıları sık sık ziyaret eden Vali Çiçek, vatandaşlarla birlikte halka açık bir yere de gelerek onlarla sohbet ederek acılarını paylaştı. Bu dönemde basına yansıyan açıklamalarıyla; “Hayatı normale döndürmek için Elbistan’da konteyner pazarlarımızı oluşturduk ama sonra gördük ki buralar da sosyal terapi alanlarına dönüştü. Acı da olsa insanlar deprem sırasında yaşadıklarını birbirlerine anlattılar, yaşadıklarını dile getirdiler. benzer duygular içindeydiler ve ortak acılardan yola çıkarak birbirlerini iyileştirdiler.İyi anlayabilecekleri umutlu bir geleceğe inançlarını tazeleyebilecekleri alanlara ulaştılar.” Bu sürecin sonunda Vali Gökmen Çiçektarafından hayata geçirilen konteyner çarşı projeleri.

ŞİMDİ ADIYAMAN

Elbistan ilçesindeki 18 günlük görevinin sonunda Adıyaman Koordinatör Valisi olarak atanan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, hızlı bir çalışmayla Adıyaman’da hayatın normale dönmesi için vatandaşların ihtiyaçlarına çözüm üretmeye devam etti. adımlamak. Adıyaman’da son bir aydır görev başında olan Vali Çiçek, her alana dokunmayı başardı.

BEŞPINAR EĞİTİM KÖYÜ

Adıyaman’da sınavlara hazırlanan orta ve lise öğrencileri için Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Adıyaman Koordinatörlüğü Beşpınar Mesire Alanı’nda 1200 öğrenciye LGS ve DYK kursları açıldı. Tüm eğitim imkanları, öğrencilerin çadır kentlerden Beşpınar Eğitim Köyü’ne otobüsle ulaşımı, sosyal aktiviteler, psiko destek birimleri ve günde 3 öğün olmak üzere tüm ihtiyaçları için çalışan Vali Çiçek Adıyaman, bölgeye değerli bir eğitim üssü kazandırdı. Öğrenciler için.

TÜM MESLEK KURULUŞLARINA ÇALIŞMA ALANLARI

Yine Adıyaman’da AFAD Adıyaman Kayseri Çarşısı, AFAD Mimar Sinan Melikgazi Çarşısı, Ankara/Sincan Belediyesi AFAD Sincan Elektrik-inşaat-tesisatçılar Sitesi, Gaziantep Şahinbey Belediyesi AFAD Adıyaman Şahinbey Çarşısı, Mali Müşavirler için konteyner çalışma ofisleri, semt pazarlarının yeniden açılması, Adıyaman Adliye AFAD Adıyaman Basın Sitesi’nin Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatına başlanmasıyla birlikte Adıyaman başta olmak üzere basın çalışanlarının ihtiyaçları ve çalışma alanları ilk kez tüm deprem bölgelerinde düşünüldü.

Depremin ilk gününden bu yana sahada olan, vatandaşlarımızın doğru ve sağlıklı bilgiye ulaşması için canla başla çalışan, çoğu zaman zor şartlar altında uyumadan çalışan basın emekçileri adına kurulan basın sitesi, birkaç gün içinde tamamlanarak Adıyaman’da çalışmalarını sürdüren basın gruplarına teslim edilecek.

Bulunduğu illerde vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçları için gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalışan Kayseri Valisi Sayın Gökmen Çiçek’e Türk Basın Camiasının değerli bir hissedarı olarak teşekkür ederiz. depremin ilk gününden itibaren Koordinatör Vali olarak görev yaptı.

haberkadisehri.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu