Teknoloji

ChatGPT Rakibi Google Bard’ın Adı Resmen Değişti: Mobil Uygulaması da Yayında!

Bir süredir Google’ın sohbet botu Bard’ın adını ChatGPT’ye benzer şekilde değiştirmeyi planladığı söylentileri dolaşıyordu. Hatta birkaç gün önce bu değişikliğin gerçekten de uygulamadaki kodlarda gerçekleşeceğine dair kanıtlar ortaya çıktı. Bugün teknoloji devinden beklenen açıklama gerçekleşti. Bard artık İkizler olarak adlandırılacak . Artık Bard’ın internet sitesine girdiğimizde Gemini ismiyle karşılaşıyoruz.

Bard’ın yeni adı aslında Google’ın yapay zeka konusundaki büyük yeniden yapılanma planının bir parçası. Şirket sadece Bard değil, Gemini ismi artık tüm yapay zeka çalışmalarında kullanılıyor. kullanacak. Yani farklı isimler yerine sadece İkizler burcunu göreceğiz. Örneğin Duet AI’nin adı artık Gemini. Gemini’nin şirketin birkaç ay önce tanıttığı dil modelinin (LLM) adı olduğunu da belirtelim.

Gemini uygulaması Android için de mevcuttur ve iOS’ta Google uygulaması aracılığıyla kullanılabilir.

Şirket, Bard’ın isim değişikliğini duyururken kullanıcılara da müjde verdi. İkizler burcu buradan Erişebileceğiniz Android uygulaması resmi olarak yayınlandı. Henüz iOS için başka bir uygulama yok. iPhone kullanıcıları modele Google uygulaması üzerinden ulaşabiliyor.

Gemini’yi Android’de varsayılan asistan olarak ayarlayabileceksiniz

Gemini uygulamasının en önemli özelliği Google Asistan’ın yerini alabilmesidir. Yani Android kullanıcıları “Hey Google” diyerek ya da cihazlarındaki ana ekran tuşuna basarak bu özelliğe ulaşabiliyor. varsayılan Sesli asistanı Gemini olarak ayarlayabilecek.

* Gemini’yi iOS’taki Google uygulaması aracılığıyla kullanma

Elbette iPhone’larda yalnızca Siri’yi varsayılan asistan olarak ayarlayabildiğimiz için iOS’ta böyle bir seçenek olmayacak. Ancak iPhone kullanıcıları diğer tüm özelliklere Google’ın iOS uygulamasından erişebilecek.

Uygulamada görsel oluşturmadan uzantılara kadar tüm özellikler mevcut

Yapay zeka modelinin tüm özellikleri Gemini uygulamasında mevcuttur. Yazarak ve konuşarak Botla iletişime geçebileceksiniz. Ek olarak görselleri kullanma ve oluşturma da mümkün olacaktır. Google bu konuda şunları söylüyor: “Patlak lastiğinizin fotoğrafını çekip tavsiye alabilir, akşam yemeği partiniz için özel bir görsel oluşturabilir, zor bir mesaj yazarken yardım alabilirsiniz.”örnekler verir.

Elbette bunun dışında modelin en önemli özelliklerinden biri de Uzantılar Aynı zamanda bir uygulamayla birlikte gelir. Uzantılar Gemini’nin Dokümanlar, Haritalar, Gmail gibi diğer Google hizmetlerine erişmesine olanak tanır ve bu konularda size yardımcı olur.

Bard’ın yerini alan Gemini’nin Gemini Pro dil modeliyle güçlendirildiğini de belirtelim. Ayrıca şirket, dil modelinin yükseltilmiş bir versiyonunu da geliştirdi. İkizler Ultra 1.0 Onu da çıkardı. Bu model kodlamadan yorumlamaya kadar pek çok açıdan Pro’dan daha iyi olacak. Bu modeli kullanmak için 20 ABD doları tutarında Google One AI Premium aboneliğine sahip Gemini Advanced’e ihtiyacınız var.

Her şeye İkizler demenin kafanızı karıştırdığını varsayabiliriz. Yalnızca Gemini’yi kullanırken Bard’ın yerini alan chatbot’u düşünebilirsiniz. Gemini Pro ve Ultra gibi kelimeler bu bota güç veren dil modellerini temsil ediyor. Gemini dil modelleri hakkında detaylı bilgiyi aşağıdaki içeriğimizde bulabilirsiniz.

İsim değişikliğine ilişkin Google’ın paylaştığı görsel:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu