Haber

Rcep Çinli Şirketlerin Sınır Ötesi Ticaretini ve Yatırımlarını Güçlendiriyor

Dünyanın en büyük serbest ticaret anlaşması olan Bölgesel Kapsamlı Ekonomik Katılım (RCEP) ticaret anlaşmasının bir yıl önce yürürlüğe girmesinden bu yana, birçok Çinli şirket sınır ötesi ticaretini ve yatırımlarını daha düşük maliyet ve daha yüksek verimlilikle güçlendirdi.

Çin’in güneyindeki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi’nin merkezi Nanning’de bulunan Nanning Customs, 2022’nin ilk 11 ayında 754 milyon yuan değerinde 1.696 menşe belgesi çıkardı.

RCEP; İhracat maliyetlerini düşürmesi, ürünlere daha yüksek fiyat avantajları sunması ve denizaşırı sipariş sayısını artırması nedeniyle Guangxi’deki birçok şirkete somut faydalar sağladı.

SES 1 (Çince): DU PENGQING, Guangxi Liugong Machinery Limited Uluslararası Strateji Müdürü:

“Yetki belgesini aldıktan sonra istediğimiz zaman ihraç edilen malın yüzde 20’sine kadar menşe şahadetnamesi düzenleyebiliyoruz. Bu da gümrük işlemlerini büyük ölçüde hızlandırıyor.”

RCEP ayrıca yurt dışında şirket kurulmasını da kolaylaştırmaktadır.

SES 2 (Çince): ZHAO HUI, Guangxi TUS İnovasyon Sınır Ötesi E-Ticaret Limited Şirketi Yurtdışı Projeler Müdürü:

“RCEP yürürlüğe girdikten sonra, Japonya’daki başlangıç ​​maliyetlerimiz önemli ölçüde düştü, öncekine göre yüzde 30 düştü. Tüm şirket kayıt sürecinin verimliliği de büyük ölçüde iyileştirildi. Daha önce Japonya’da bir şirket kurmamız bir yıl veya daha uzun sürerken, şimdi sadece ortalama 3-6 ay. aylar sürer.”

Çin’in diğer RCEP imzacı ülkeleriyle ticareti, 2022’nin ilk 11 ayında yıllık %7,9 artışla 11,8 trilyon yuan’a (yaklaşık 1,69 trilyon $) ulaştı. Bu miktar Çin’in toplam dış ticaretinin yüzde 30,7’sine tekabül ediyor.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Nanning’den bildirdi. (XHTV)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu